Vansbro Konditori

Om oss

Vansbro Konditori är ett traditionellt konditori & bageri, vi har både tillverkning, servering och butik i samma byggnad. Företaget ligger alldeles vid rondellen när du åker genom vansbro på E16. Vi kända för våra klassika bakverk men har även lite modernare bakverk som tillkommit med dom senaste åren.

Företaget startades 1956 av Stig Andersson, som sedan innan härstammade och arbetade som konditor i Stockholm. Konditoriet har sedan dess förts vidare inom familjen, 1973 tog Stigs son Per Andersson över tillsammans med hans fru Oddrun efter att först jobbat några år åt fadern Stig men sedan tagit över Hagabageriet i Vansbro som han drev i 5 år. 2003 tog nuvarande ägarna Britta Eriksson(Pers dotter) och hennes man Erik Eriksson över. Även fjärde generationen är pågång, Britta och Eriks söner, Bard som jobbat i 7 år och Numenor nyss tagit studenten och börjat jobba på heltid lika så han. Företaget fick ett jättelyft 2005 då de gjordes en stor utbyggnad och renovering som skapade större servering och en stor veranda. Vi har genom åren haft trogna stamkunder och blivit välkända i hela landet tack vare vårt läge vid E16 då turister stannat påväg till tex sälen eller siljan.

Vision

Vi har som vision att prova på nya saker och utveckla en del av vårat sortiment men behålla den stora delen av våra klassiska bakverk.

Hört från kund

-Fikade idag på vägen hem från Sälen. Härligt ställe. Vi kommer gärna igen.

-Tack för att ni gör världens godaste mackor - den med Numenorskorv och räkröra tar hem förstaplatsen :)

-Att stanna till här är ett måste!!!

-Ni måste bara stanna och fika på konditoriet när ni åker förbi eller är i Vansbro! Hur hemtrevligt som helst och hur gott som helst!!!! :D

-Väl värt ett mumsigt besök.

-Världens godaste bakverk... semlorna är ett maste.....

-Fika både lördag å söndag känns lyxigt..att öppettiderna dessutom är till 18 båda dagarna är ju toppen!

-Det allra bästa fiket, vårat rövarfik. Kan rekomendera det hjärtligt enda problemet är vad man ska välja ;D